>

Welcome to PI2SWK

You are here:   Over PI2SWK

Over PI2SWK

PI2SWK is de call van onze 70 cm repeater in Gouda

In Gouda staat sinds 28 december 1999 een 70cm repeater met als call PI2SWK. Over de suffix van ons relais is nog een leuke anekdote te vertellen. Waarom geen PI2GAZ als call? Bij veel reapeaters verwijst de suffix naar de verenigingscall of is het een afkorting van de plaats of locatie waar het relais staat. Vroeger was 144.850 Mhz het Goudse kanaal, in de volksmond het Stroop Wafel Kanaal genoemd. Na enige tijd werd dat stukje tot bakenband gebombardeerd, wat af en toe opmerkingen van mede zendelingen uitlokte. Als iemand naar een baken wilde luisteren, dan hielden wij onze mond wel even! Hi. Dat ging een tijdje zo door. Maar wat schetste onze verbazing, toen we te horen kregen dat het tot een packetradio frequentie was aangewezen, dus weg Stroop Wafel Kanaal!!! Bij het uitzoeken van een suffix door Dolf PA3CGF, kwam zijn XYL op het idee, waarom noemen jullie dat "ding" niet het 'Stroop Wafel Kanaal'? Zo is onze repeater aan de naam gekomen.

Alle inspanningen die geleverd zijn voor het realiseren van de repeater hebben er toe geleid dat we in de regio Gouda een pracht repeater hebben staan waarover tot in de wijde omtrek te werken is. We horen u graag over PI2SWK.

Submenu

April 2017
8 April is de directe radiolink naar IJselstein geoptimaliseerd en het is nu een zeer stabiele verbinding met een mooie troughput. 

  

In de mast bij PI2SWK is ook een accesspoint geplaats. Deze heeft een openingshoek van 120 graden en staat gericht op 300 graden Noord-West zodat het grootste deel van Gouda ook dekking heeft met HAMNET. Zodra het accesspoint actief is worden de gegevens bekend gemaakt en kan er gebruik van worden gemaakt. 
Daarnaast is er ook een radiolink naar Delft PI1DFT actief gemaakt waardoor naast Delft, ook meteen heel Zeeland gekoppeld is met HAMNET.