>

Welcome to PI2SWK

You are here:   Over PI2SWK

Over PI2SWK

PI2SWK is de call van onze 70 cm repeater in Gouda

In Gouda staat sinds 28 december 1999 een 70cm repeater met als call PI2SWK. Over de suffix van ons relais is nog een leuke anekdote te vertellen. Waarom geen PI2GAZ als call? Bij veel reapeaters verwijst de suffix naar de verenigingscall of is het een afkorting van de plaats of locatie waar het relais staat. Vroeger was 144.850 Mhz het Goudse kanaal, in de volksmond het Stroop Wafel Kanaal genoemd. Na enige tijd werd dat stukje tot bakenband gebombardeerd, wat af en toe opmerkingen van mede zendelingen uitlokte. Als iemand naar een baken wilde luisteren, dan hielden wij onze mond wel even! Hi. Dat ging een tijdje zo door. Maar wat schetste onze verbazing, toen we te horen kregen dat het tot een packetradio frequentie was aangewezen, dus weg Stroop Wafel Kanaal!!! Bij het uitzoeken van een suffix door Dolf PA3CGF, kwam zijn XYL op het idee, waarom noemen jullie dat "ding" niet het 'Stroop Wafel Kanaal'? Zo is onze repeater aan de naam gekomen.

Alle inspanningen die geleverd zijn voor het realiseren van de repeater hebben er toe geleid dat we in de regio Gouda een pracht repeater hebben staan waarover tot in de wijde omtrek te werken is. We horen u graag over PI2SWK.

Submenu

Nieuwe controller en Echolink

Zaterdag 29 feb. is er een nieuwe controller en Echolink node geplaatst. Dit was hard nodig omdat de oude PC waar Echolink op draaide inmiddels was vastgelopen. De nieuwe controller bestaat uit een Raspberry Pi met SVX-link als software. Via HAMNET wordt de controller ontsloten naar het internet. Het is dus even wennen aan de nieuwe "behaviors" van PI2SWK.
Helaas is de audio van de ontvanger nog niet op Echolink aangesloten, dit volgt spoedig. 
Vragen of opmerkingen rond de nieuwe controller kunt u kwijt bij een van de beheerders.