HAMNET

April 2017
8 April is de directe radiolink naar IJselstein geoptimaliseerd en het is nu een zeer stabiele verbinding met een mooie troughput. 

  

In de mast bij PI2SWK is ook een accesspoint geplaats. Deze heeft een openingshoek van 120 graden en staat gericht op 300 graden Noord-West zodat het grootste deel van Gouda ook dekking heeft met HAMNET. Zodra het accesspoint actief is worden de gegevens bekend gemaakt en kan er gebruik van worden gemaakt. 
Daarnaast is er ook een radiolink naar Delft PI1DFT actief gemaakt waardoor naast Delft, ook meteen heel Zeeland gekoppeld is met HAMNET.

Maart 2017
In het weekend van 4 en 5 maart zijn door de mannen van Hobbyscoop de montagesteunen voor de verschillende hamnet-linken op de Gerbrandytoren geplaatst. Een filmpje hiervan is op youtube te zien:
https://www.youtube.com/watch?v=-RWv4P648m8

2 weken later, op 18 en 19 maart is de apparatuur in IJsselstein geplaatst en is ook de directe point-to-point link met PI2SWK actief. Meer info is te vinden op www.hamnet.nl Alle IP verkeer voor Echolink en het beheer van PI2SWK loopt nu via de directe link met Hamnet. Meer nieuws is te lezen op:
https://www.hobbyscoop.nl/2017/hamnet-en-pi6atv-in-ijsselstein/

December 2016
De repeaterlocatie in Gouda is aan HAMNET gekoppeld. Hiermee loopt al het verkeer voor de Echolink node nu ook via HAMNET. Voorlopig is het nog een VPN koppeling maar de voorbereidingen voor een straalverbinding met de gerbrandytoren zijn klaar.

Schotel richting IJsselstein.

Maart 2016
Plaatsen van de eerste antenne's: